Git
Chapters ▾ 2nd Edition

A2.1 Dodatek B: Vdelava Gita v vašo aplikacijo - Git v ukazni vrstici

Če je vaša aplikacija namenjena razvijalcem, obstaja velika verjetnost, da lahko izkoristi integracijo nadzora izvorne kode. Tudi aplikacije, ki niso namenjene razvijalcem, kot so urejevalniki dokumentov, lahko potencialno uporabijo lastnosti nadzora različic in Gitov model deluje zelo dobro za mnoge različne scenarije.

Če morate integrirati Git z vašo aplikacijo, imate v osnovi dve možnosti: ustvariti ukazno vrstico in klicati ukaz git, ali pa vdelati knjižnico Git v vašo aplikacijo. Tu bomo pogledali integracijo z ukazno vrstico in nekaj najbolj priljubljenih knjižnic Git za vdelavo.

Git v ukazni vrstici

Ena od možnosti je ustvariti proces lupine in za delo uporabiti orodje ukazne vrstice Git. To ima kanonične prednosti in ima podprte vse lastnosti Gita. To je tudi precej enostavno, saj ima večina izvajalnih okolij relativno enostavne objekte za klicanje procesa z argumenti ukazne vrstice. Vendar ta pristop ima nekaj slabosti.

Ena izmed teh je izpis preprostega besedila. To pomeni, da boste morali prevajati Gitovo občasno spreminjajočo se obliko izpisa za branje napredka in informacij rezultata, kar morda ni učinkovito in prihaja lahko do napak.

Druga slabost je pomanjkanje obnovitve od napak. Če je repozitorij nekako okvarjen ali ima uporabnik napačne vrednosti nastavitev, bo Git enostavno zavrnil izvajanje mnogih operacij.

Še ena slabost je upravljanje procesa. Git zahteva, da vzdržujete lupino okolja na ločenem procesu, kar lahko doda nezaželeno kompleksnost. Skušati koordinirati mnogo teh procesov je lahko precej zahtevno (posebej, ko se morda dostopa do istega repozitorija iz več procesov).

scroll-to-top