Git
Chapters ▾ 2nd Edition

A3.2 Додаток C: Команди Git - Отримання та створення проектів

Отримання та створення проектів

Існує два способи отримати сховище Git. Перший — скопіювати його з існуючого проекту з мережі чи деінде, а другий — створити нове в існуючій директорії.

git init

Щоб взяти директорію та перетворити її на новий репозиторій Git, щоб ви могли почати керувати її версіями, ви можете просто виконати git init.

Ми вперше представляємо її в Створення Git-репозиторія, де ми демонструємо створення цілковито нового сховища для початку роботи з ним.

Ми коротко розповідаємо про те, як ви можете змінити назву типової гілки “master” у Віддалені гілки.

Ми використовуємо цю команду для створення порожнього чистого (bare) сховища для сервера в Розміщення чистого сховища на сервер.

Нарешті, ми розглядаємо деякі подробиці того, що насправді коїться за кулісами в Кухонні та парадні команди.

git clone

Команда git clone насправді є чимось на кшталт обгортки над декількома іншими командами. Вона створює нову директорію, переходить до неї та виконує git init, щоб зробити порожнє сховище Git, додає віддалене сховище (git remote add) з URL, яке ви надали їй (типово називає його origin), виконує git fetch з нього, а потім отримує останній коміт до вашої робочої директорії за допомогою git checkout.

Команда git clone використовується в десятках місць у цій книзі, проте ми опишемо лише декілька цікавих.

Вона представлена та розглянута в Клонування існуючого репозиторія, де ми проходимо декілька прикладів.

У Отримання Git на сервері ми дивимось на використання опції --bare для створення копії репозиторія Git без робочої директорії.

У Пакування ми використовуємо її для розпакування запакованого (bundled) сховища Git.

Нарешті, у Клонування проекту з підмодулями ми дізнаємося про опцію --recurse-submodules, щоб зробити клонування сховища з підмодулями трохи простішим.

Хоча її використано в багатьох інших місцях книги, це ті з них, в яких є щось особливе або де вона використовується в трохи інший спосіб.

scroll-to-top